Πώς οι τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τα social media

Πώς οι τουριστικές επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τα social media

Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι αδιαμφισβήτητα κάτι για το οποίο φημίζεται η χώρα μας στο εξωτερικό. Ο ήλιος, η θάλασσα, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μοναδικά τοπία αποτελούν βασικοί παράγοντες προσέλκυσης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

 

Σήμερα, δεν είναι λίγες οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις που έχουν αντιληφθεί τις δυνατότητες των social media και έχουν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούν εταιρικές σελίδες, προκειμένου να προβάλλουν και να προωθήσουν την επιχείρησή τους εντός και εκτός συνόρων. Στο άρθρο αυτό θα παρουσιάσουμε κάποια βασικά σημεία των social media που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν μικρές και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις για την βέλτιστη προβολή τους.

1. Facebook fan page

Εμπλουτίστε τη σελίδα σας στο Facebook με κάθε απαραίτητη πληροφορία για τους επισκέπτες σας, όπως τηλέφωνα επικοινωνίας, πότε μπορούν να κάνουν check in και πού βρίσκεται το κατάλυμά σας χρησιμοποιώντας τοmap location.

Κάντε Like άλλες τοπικές επιχειρήσεις που έχουν σελίδα στο Facebook, προκειμένου να δημιουργήσετε από κοινού μια οργανωμένη και δυναμική παρουσίαση του τόπου σας. Μέσα από τη δική σας σελίδα θα δουν διάφορα τοπικά καταστήματα και αντίστροφα, μέσα από τα προφίλ αυτών θα δουν τη δική σας επιχείρηση.

Δημοσιεύστε φωτογραφίες με τα δωμάτια των καταλυμάτων σας που θα αποδεικνύουν την καλή ποιότητα των υπηρεσιών σας αλλά και θα αναδεικνύουν τα δυνατά σας σημεία. Μερικά παραδείγματα μπορούν να είναι η θέα από τα δωμάτια, ο πλούσιος μπουφές του πρωινού κ.λπ. Με τις φωτογραφίες μπορεί να απεικονίζονται παράλληλα το εύρος των υπηρεσιών σας και οι μοναδικές εγκαταστάσεις σας.

Δημιουργήστε προσφορές και διαγωνισμούς μόνο για τους fans της σελίδας σας, δίνοντας έτσι κίνητρο σε όσους δεν έχουν κάνει Like να σπεύσουν άμεσα. Τέλος, συνδέστε την fan page με την ιστοσελίδα σας, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να σας βρουν και να γίνουν fans.

2. Youtube

Η δημιουργία και προβολή κάποιων video με την επιχείρησή σας μπορούν να ενισχύσουν την εικόνα που θέλετε να προωθήστε σε κάθε ενδιαφερόμενο. Ερασιτεχνικές ή επαγγελματικές λήψεις του καταλύματός σας με την υπόκρουση μουσικής προσδίδουν αξία στην online προβολή σας.

Συνδέστε το Youtube με την ιστοσελίδα σας εμπλουτίζοντάς την έτσι με όμορφο και ποικίλο περιεχόμενο.

3. Flickr

Φωτογραφίες που έχετε τραβήξει εσείς ή οι επισκέπτες σας, που θέλουν να τις μοιραστούν μαζί σας, μπορούν να γεμίσουν τη σελίδα σας στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς προφίλ εκεί για να δει τα άλμπουμ σας και γι' αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανεπιφύλακτα.

Μια καλή ταξινόμηση των φωτογραφιών ανάλογα με το περιεχόμενό τους και οι απαραίτητες περιγραφές ή ακόμα και τα tags, μπορούν να κάνουν το Flickr ένα σημαντικό μέσο προβολής της επιχείρησής σας.

Ως ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του μπορείτε στη συνέχεια να συνδέσετε τον Flickr λογαριασμό σας με την ιστοσελίδα σας και την fan page σας στο Facebook.

4. Blog

Δημιουργήστε ένα blog στην ιστοσελίδα σας, με το οποίο θα έχετε τη δυνατότητα να:

  • παρουσιάσετε τους χώρους του καταλύματος και τις υπηρεσίες που παρέχετε
  • προτείνετε δραστηριότητες και επισκέψεις σε τοπικά αξιοθέατα
  • ενημερώσετε το κοινό σας για τοπικές γιορτές ή σημαντικά events που αξίζουν να τα δουν
  • παρακινήσετε τους αναγνώστες να σας επισκεφτούν

Στο τέλος κάθε άρθρου μπορείτε επίσης, να έχετε τα εικονίδια των social media που επιτρέπουν στους αναγνώστες να κάνουν share το άρθρο με τον προσωπικό τους λογαριασμό και να το διαδώσουν στους δικούς τους φίλους.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν προσφέρονται μόνο για καταναλωτικά προϊόντα αλλά και για τον κλάδοπαροχής υπηρεσιών, όπως είναι ο τουριστικός κλάδος. Εκτός από την αποτελεσματική προβολή, οι εταιρικές σελίδες στα social media συμβάλλουν στα εξής:

  • αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας
  • εμφάνιση περισσότερων σελίδων, στο Google, σχετικών με την επιχείρησή σας και
  • εμφάνιση του site σας σε πιο ψηλή θέση στις μηχανές αναζήτησης, όπως είναι το Google (σε συνδυασμό με την τεχνική του SEO - Search Engine Optimization).
Read 11407 times

Επικοινωνία

Έδρα: Μιλτ.Μαντά 15
Μαραθώνας, 19007
+30 22940 97039

Γραφείο: Τέας 2 Καισαριανή, 16122
πλησίον Ξενοδοχείο Κάραβελ
τηλ.2130406783

info[@]infotechs.gr

Top of Page